Benieuwd naar onze nieuwe Gelijke Kansen ambassadeurs?Niet één, niet twee, maar drie!lees meer
Samen impact maken tijdens het Gelijke Kansen FestivalBedankt dat je er was!lees meer
Gelijke kansen voor ieder kind in 's-Hertogenbosch, dat is ons doelOp school, in de wijk en thuisLees meer

Talent2Teach

Leerlingen van het Sint-Janslyceum krijgen een pedagogisch-didactische cursus, waarna ze leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van basisscholen gratis begeleiden bij hun schoolwerk.  

Het Sint-Janslyceum startte samen met Signum (bestuur van basisscholen in Den Bosch) en de lerarenopleiding van Fontys een project met de naam Talent2Teach. Getalenteerde leerlingen van de school krijgen een pedagogisch-didactische cursus van drie dagdelen bij de lerarenopleiding van Fontys en gaan dan vervolgens kansarme leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool begeleiden bij hun schoolwerk.  

Die begeleiding vindt voor een deel plaats op de basisschool, voor een deel is deze online. De verantwoordelijkheid voor de begeleidingsactiviteiten blijft uiteraard liggen bij de groepsleerkracht van de betreffende basisschool. Verder worden de leerlingen om de kwaliteit van de begeleiding te borgen permanent begeleid door coaches van Fontys.  

Op deze manier ondersteunen we basisschoolleerlingen uit gezinnen die niet meteen dure huiswerkbegeleiding of bijlessen kunnen betalen. Daarnaast bieden we onze getalenteerde leerlingen de mogelijkheid om op een zinvolle manier maatschappelijk actief te zijn (burgerschapsvorming) en hopen we leerlingen met pedagogisch talent te interesseren voor een baan in het onderwijs. 

Cookie-instellingen