Meld je nu aan voor het Gelijke Kansen Festival!Zien we jou op 29, 30 of 31 mei? Direct aanmelden
Gelijke kansen voor ieder kind in 's-Hertogenbosch, dat is ons doelOp school, in de wijk en thuisLees meer

Spelen met Taal & Tablets

We stimuleren ouders op een laagdrempelige manier om samen met hun kind taal- en digitale vaardigheden te ontwikkelen. Met fysieke bijeenkomsten op school en in de bibliotheek, in combinatie met een educatief programma voor thuis. Zo helpen we gezinnen bij het creëren van een taalrijke omgeving.

Voor wie?

Spelen met Taal & Tablets is speciaal voor ouders met kinderen tussen de 3 en 6 jaar die een steuntje in de rug nodig hebben bij het voorlezen. Of hulp kunnen gebruiken om op een leuke manier met taal aan de slag te gaan.

Hoe werkt het?

Tijdens een startbijeenkomst krijgen ouders een tablet te leen met taalapps en digitale prentenboeken. Ze leren hoe de tablet werkt en hoe ze de apps thuis kunnen gebruiken.

Een taalcoach van Huis73 begeleidt de ouders voor 10 weken. Ook zijn er vijf bijeenkomsten waar ouders elkaar ontmoeten: op school, in de peutergroep of in de bibliotheek. Ouders krijgen tips om thuis aan de slag te gaan met hun kind en mogen prentenboeken lenen die aansluiten bij de digitale prentenboeken op de tablet.  

Waarom?

Nederland kent 2,5 miljoen laaggeletterden. Zij hebben moeite met lezen, schrijven of rekenen. Dat maakt veel dingen in het dagelijks leven lastig. Deze vaak onzichtbare taalproblemen worden vaak generatie op generatie doorgegeven.

Voor kinderen is van groot belang dat zij van jongs af aan met taal, boeken en (voor)lezen in aanraking komen. Ouders zijn de belangrijkste ‘leesopvoeders’ voor een kind. Met Spelen met Taal & Tablets helpen we ouders die zelf onvoldoende mogelijkheden hebben.

Samenwerking Kindcentrum en Huis73

Wanneer het traject op een school start, werken we intensief samen met professionals die ouders goed kennen. Samen benaderen we ouders die het echt nodig hebben, en zoeken een passende locatie voor de bijeenkomsten.


Spelen met Taal & Tablets wordt al een aantal jaren op diverse locaties in Nederland zeer succesvol uitgevoerd door Stichting Aanzet onder de noemer ‘Samen Digi-TAAL’.

Cookie-instellingen