Meld je nu aan voor het Gelijke Kansen Festival!Zien we jou op 29, 30 of 31 mei? Direct aanmelden
Gelijke kansen voor ieder kind in 's-Hertogenbosch, dat is ons doelOp school, in de wijk en thuisLees meer

Kantine Zuid

Een initiatief van ouders uit de Gestelse Buurt. In de kantine serveren zij drie ochtenden per week een gezond ontbijt. Daarnaast ontmoeten ouders elkaar en kunnen ze hier terecht met vragen. Het hart van de kantine wordt gevormd door twee buurtmoeders.

Kantine Zuid is een plek waar professionals op informele wijze met ouders en kinderen in contact komen. De buurtmoeders (Hida en Banafshe) zijn het middelpunt van de kantine. Zij horen de verhalen, verwijzen ouders naar instanties, gaan waar nodig mee en zorgen ook nog voor het ontbijt in de ochtend en de activiteiten in de kantine. Ook enthousiasmeren ze andere ouders om mee te helpen om de kantine een succes te maken.

Kantine Zuid is een warme en gezellige plek, waar op maandag, woensdag en donderdag ontbijt klaarstaat. De 'kantinemoeders' beginnen 's ochtends vroeg met de voorbereidingen. Van kwart voor acht tot half tien staat het ontbijt klaar. Iedereen is welkom, en de moeders willen geen bestempeling. 

Ze smeren gezonde boterhammen en zorgen elke dag voor een extraatje. Een gekookt ei, een fruitcocktail of een specialiteit: de Hida-flap (bladerdeeg met vulling). Zo zorgen ze met weinig ingrediënten toch voor genoeg diversiteit.


Benieuwd naar het hele verhaal van kantinemoeders Hida en Banafshe?

Lees het interview 

Cookie-instellingen