Benieuwd naar onze nieuwe Gelijke Kansen ambassadeurs?Niet één, niet twee, maar drie!lees meer
Samen impact maken tijdens het Gelijke Kansen FestivalBedankt dat je er was!lees meer
Gelijke kansen voor ieder kind in 's-Hertogenbosch, dat is ons doelOp school, in de wijk en thuisLees meer

Bodymap

Met Bodymap krijgen alle kinderen de kans om zich breed te ontwikkelen, de focus ligt op reflexontwikkeling. Zo signaleren we vroegtijdig of er beweeg- of ontwikkelingsachterstand is. En zetten we indien nodig extra beweegoefeningen in. Betrokkenheid van het netwerk rondom het kind helpt hierbij.  

De vroege kindertijd legt een ongelooflijk belangrijke basis voor de toekomst van een kind. Heel wat basisvaardigheden die kinderen goed in hun vel laten zitten, worden hier wel of niet geautomatiseerd.

Methode Bodymap

Door aandacht op ‘breder kijken naar het belang van bewegen’ met de methode Bodymap, krijgen pedagogisch medewerkers en leerkrachten meer inzicht om elk kind optimaal te begeleiden. Juist preventief inzetten op dit bredere belang. Niet elke peuter of kleuter kan buitenschools terecht voor hulp.

Enkel als we het belang van bewegen in kinderopvang (en hierna ook bij de start van het onderwijs) versterken kunnen we meer passende zorg bieden en daarmee bijdragen aan gelijke kansen voor elk kind.

 

 

Beweegcoach worden?

Dat kan door de e-opleiding Bodymap Beweegcoach te volbrengen. Deze e-opleiding is een must-do voor iedereen die met kinderen tot 8 jaar werkt. Je krijgt inzichten en handvaten om elke zorg aan te pakken.

Meer weten? Ga naar bodymap.be

Cookie-instellingen