Atletiek en meer tijdens TOP-tijd event

97 keer bekeken 0 reacties

Het is een koude, maar zonnige maandagochtend in de meivakantie. De atletiekbaan van O.S.S.-VOLO ligt er nog verlaten bij, maar over een uur staan zowel de baan als het grasveld vol met leuke activiteiten én enthousiaste kinderen.

Net iets voor tien uur komen de eerste kinderen en ouders aangelopen. Het wordt al snel gezellig druk op de atletiekbaan. Om de tijd tot de start van het programma te doden, spelen de kinderen tikkertje en racen ze tegen elkaar op de baan. Zo’n groot speelveld hebben ze tenslotte niet elke dag.

Van start!

Hardlopen, speerwerpen, verspringen en een stormbaan staan op het programma. De kinderen maken groepjes en wisselen de activiteiten af. Wat het populairste onderdeel blijkt? Bubble(voet)bal, waarbij de kinderen in een grote opblaasbare bal over het veld worden gerold. Tussendoor is er ook tijd voor wat drinken en een stuk fruit.

De ochtend is speciaal voor kinderen van 4 t/m 9 jaar, in de middag zijn kinderen en jongeren van 10 jaar of ouder welkom. Speciaal voor de jongeren komt in de middag TikTokker Izaak Mbungu langs voor een meet & greet.

Geslaagde dag

De dag vliegt voorbij. Er hangt een gemoedelijke en fijne sfeer. De kinderen zijn lekker actief bezig, terwijl sommige ouders die zijn blijven hangen voor de kantine kletsen. Enkele ouders informeren nog naar de mogelijkheden rondom atletiek, want sommige kinderen blijken echt talent te hebben voor verspringen of speerwerpen. En die ontdekking, is waar we het natuurlijk voor doen!

In de ochtend kwamen zo’n tachtig kinderen langs, in de middag ongeveer dertig jongeren. Een geslaagd TOP-tijd event! We merken dat de evenementen onder de kinderen en ouders beginnen te leven, en dat we veel kinderen elke vakantie weer terugzien. Wat natuurlijk superleuk is.

Voor de jongeren was dit het eerste TOP-tijd event. De komende tijd zoeken we verder uit hoe we de events voor hen interessanter kunnen maken. In het speciaal bedanken we PowerUp073 en Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS) voor hun hulp tijdens het event!

Meer weten? Of ideeën voor deze events? Neem contact op met Matthieu Boeren, projectleider TOP-tijd.

Blijf je nog even hangen? Hieronder vind je alle foto’s.

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen