Meiden uit groep 8 nemen stadhuis over tijdens Meidentop

251 keer bekeken 0 reacties

De wereld redden, de wetenschap veroveren of kunst maken die harten raakt? Je kunt alles worden wat je wilt! Die boodschap kregen meiden uit groep 8 afgelopen vrijdag mee tijdens de Meidentop.

Op Internationale Vrouwendag nodigden we alle Bossche meiden uit groep 8 uit om langs te komen op het stadhuis. Samen maakten zij een spannende reis naar de toekomst. Een waarin zij alles kunnen bereiken wat ze maar willen.

Doel voor ogen en niet opgeven

Na binnenkomst stond er een Bossche Bol en ranja klaar. Daarna was het al snel tijd om te beginnen met de opening. Die werd verzorgd door de enige mannelijke spreker van de ochtend: wethouder Rick Vermin. Met twee dochters op de basisschool weet hij als geen ander hoe belangrijk dit onderwerp is.

We bleven na de opening nog even in de Nieuwe Raadzaal, want Marieke Dijkstra – hoofdcoach HC Den Bosch – stond klaar om het woord over te nemen. Ze vertelde de leerlingen onder andere hoe belangrijk het is om je doel voor ogen te houden en niet op te geven! 

Verschillende inspirerende powervrouwen

Gelukkig kregen we hulp van een hoop powervrouwen! De leerlingen werden opgedeeld in zeven groepjes. Elk groepje volgde vier workshops in verschillende ruimtes op het stadhuis. Veel meiden waren enorm onder de indruk van deze bijzondere plek, met name de Nieuwe- en Oude Raadzaal.

Maak kort kennis met de inspirerende vrouwen uit de gemeente die leerlingen toespraken op de Meidentop.

  1. De Dames van Garagebedrijf Hurkmans, wie kent ze niet?! Deze keer niet in overall, maar in dagelijkse kleding. Hun boodschap? Beroepen voor alleen mannen… die bestaan niet.
  2. Bianca van Uden is eigenaresse van ‘Straalvoeding’. Ze leerde de meiden te ontspannen tijdens een yogasessie en vertelde hen over het belang van goede voeding.
  3. Hockeyster Maartje Krekelaar vertelde over haar weekindeling als topsporter. Wat komt hier allemaal bij kijken? Fit en gedisciplineerd blijven is zeker niet altijd even makkelijk.
  4. Dichter Mijntje Martens van De Speak Up Club nam de meiden op reis door Spoken Word. Ze leerden met woorden spelen en nadenken over het vormen van een verhaal. Tijdens deze workshop hoorden we de hersenen letterlijk kraken!
  5. Tudatuda! Wendy en Vera kwamen langs als de brandweer. Deze brandweervrouwen lieten zien dat werken bij de brandweer echt niet alleen maar gaat over brandjes blussen. Een grote openbaring voor de leerlingen!
  6. Doorgaan tot je doel is bereikt. Psychologe Cemile Yalcin gaf de meiden mee dat je ondanks welk schoolniveau dan ook, écht je droomberoep kunt bereiken. En kun je van een hobby misschien wel je beroep maken?
  7. Tessa en Sanne begeleiden de Jongerenambassadeurs in Den Bosch, maar zijn zelf ook ondernemer! Zij vertelden de meiden dat een eigen bedrijf starten soms best spannend is, maar dat het ook heel veel voordelen heeft.

Versterkt geloof in eigen kunnen

‘Ik had niet verwacht dat er zoveel mogelijk was’, ‘Misschien heb ik vandaag mijn wensberoep wel ontdekt’ en ‘Het was een superleuke ochtend’, waren de reacties uit de Nieuwe Raadzaal tijdens de afsluiting.

Vol inspiratie en een versterkt geloof in eigen kunnen verlieten de 170 groep 8-leerlingen het stadhuis. Met een nieuwe lading aan inspiratie voor de toekomst fietsend het weekend in.

Blijf je nog even hangen? Hieronder vind je alle foto’s.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen