TOP-tijd in beeld: FIRST LEGO League!

78 keer bekeken 0 reacties

Binnen TOP-tijd volgen kinderen van basisschool Nour het onderwijsprogramma FIRST LEGO League.

Op zaterdag 21 januari namen leerlingen van de groepen 6, 7 en 8  deel aan de LEGO League robotica wedstrijd met maar liefst vier teams sterk. Allemaal onder de bezielende leiding van Ibrahim en zijn troepen van The Voice of Anasheed.

Wat een geweldige ervaring hebben de leerlingen van Nour hier gehad. In aanloop naar de competitie is er flink gesleuteld en geprogrammeerd door de kinderen en hebben ze veel geleerd. De leerlingen hebben doorgestreden tot het einde. Het was op allerlei vlakken een succesvolle dag ondanks dat ze de halve finale net niet hebben gered. Op naar nieuwe kansen en rondes volgend jaar. Deze ervaring zal onze deelnemende leerlingen voor altijd bijblijven.

Over FIRST LEGO

FIRST LEGO® League is een onderwijsprogramma waarbij kinderen van 4 t/m 15 jaar in teamverband aan de slag gaan met een maatschappelijk thema. Het programma is opgedeeld in drie divisies met bijbehorende leeftijdscategorieën waarin elk kind op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd.

Op deze manier ontwikkelen de kinderen hun (21e-eeuwse) vaardigheden en zijn op een creatieve manier bezig met wetenschap en technologie. Ze worden geïnspireerd om te experimenteren en kritisch te denken.

En hoe dat eruitziet? 

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen