Trots op onze makers! Bekijk de film 'Ik heb het gemaakt'

176 keer bekeken 0 reacties

De film is gemaakt door jongeren van de Bossche Vakschool, Yuverta vmbo, het Dieze College, De Rijzert, het Van Maerlant en Sterk vmbo en Pro. Vorige week was de première.

Met spoken word (geschreven en op muziek gezet door George Kush), wordt het verhaal verteld van een kind dat van nature een maker is, maar daar op de basisschool niet mee uit de voeten kan.

Veel kinderen die van de basisschool overstappen naar het beroepsgericht voortgezet onderwijs (vmbo b, vmbo k en praktijkonderwijs), twijfelen aan hun capaciteiten en talenten. Eenmaal op het voortgezet onderwijs komen ze in een klas met jongeren zoals zij en kunnen ze hun talenten steeds meer de ruimte geven. Om met trots te kunnen zeggen ‘Ik heb het gemaakt’: niet voor niets de titel van de film.

Muziekvideo
De film is het beste te omschrijven als een muziekvideo die geïnspireerd is op de ervaringen van jongeren in het vmbo en praktijkonderwijs in ’s-Hertogenbosch. De jongeren hebben meegewerkt om de film te maken, voor en achter de schermen.

Rijke voedingsbodem
De leerlingen op het beroepsgericht vmbo en praktijkonderwijs zijn onmisbaar voor de samenleving: zij zijn het fundament waarop we allemaal bouwen. De Sterk vmbo en Pro-scholen gaan voor een zo rijk mogelijke voedingsbodem waarop kinderen kunnen groeien.

Want we zijn trots op onze leerlingen. En die trots mag breder in de samenleving voelbaar worden. Zo ontstond het idee om een film te maken die de talenten van onze leerlingen zichtbaar maakt. Een film om het geloof in eigen kunnen te versterken. Een die is bedoeld om een hart onder de riem te steken van alle kinderen die op school hun ei (nog) niet kwijt kunnen. 

De makers die van nature leren door te doen. De kinderen die in het beroepsgerichte voortgezet onderwijs een plek vinden waar ze zich kunnen ontplooien op een manier die bij hen past en met aandacht voor vakmanschap. Het blijft belangrijk om het besef te voeden dat ze trots mogen zijn op de maker die in hen zit en om die maker te koesteren, ook als hij nog niet alle ruimte kan krijgen.


‘Sterk vmbo en Pro’ is een samenwerking tussen alle vmbo-scholen en het praktijkonderwijs in Den Bosch. De kracht van het praktijkgericht voortgezet onderwijs wordt versterkt door het realiseren van een breed keuzepalet, zowel in profielen en richtingen, als in keuzevakken. Zo maken ze het mogelijk dat jongeren op het praktijkgericht voortgezet onderwijs met zoveel mogelijk bagage het beroepsonderwijs afsluiten. 

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen