Waar draken wonen - een verhalend evenement voor kinderen in en om Den Bosch

91 keer bekeken 0 reacties

‘Waar draken wonen’ is een verhalend familie-evenement voor kinderen en hun ouders/begeleiders in de binnenstad van Den Bosch. Het verhaal speelt zich af in de eerste drie weken van januari.

Het wordt afgesloten met een weekend evenement, een grote speurtocht op zoek naar draken in de stad. De speurtocht voert langs een aantal plekken in de binnenstad waar sporen van draken te vinden zijn; een grote schroeiplek op de Sint-Jan, schaduwen in de nacht op het Herman Moerkerkplein, een drakenvel bij Restaurant DIT en meer.

Een betoverend verhaal 
Kinderen en ouders worden aangemoedigd de stad te verkennen op zoek naar draken verschijnselen. Ze worden hierdoor geïnspireerd door een fictief personage Sacha de Rood, een gedreven 'ZOZO' (Zelfstandig Onderzoeker van het Zeldzame en Ongewone) van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Sacha deelt haar avonturen en zoektocht via vlogs, waarbij ze ontdekt dat kinderen 's nachts in symbolische ‘draakjes’ veranderen - zij die zich ongezien voelen, net als Sacha. Het innerlijke vuur van afwijzing kan blijkbaar iemand in een draakje transformeren. Een betoverend verhaal van zelfontdekking en begrip wat zich afspeelt in de stad op een spelende manier.

SLO doel
Het evenement "Waar Draken Wonen" past goed bij het SLO-doel ‘oriëntatie op jezelf en de wereld’. Het moedigt kinderen aan om zichzelf en de wereld om hen heen te verkennen. Het drakenverhaal gaat niet alleen over mysterieuze draken, maar ook over emoties van kinderen die zich soms niet begrepen voelen. Het helpt kinderen begrijpen dat gevoelens invloed hebben op hun gedrag. Het evenement bevordert bewustwording van eigen gevoelens en opvattingen, het uiten van een eigen mening, en het ontwikkelen van sociale vaardigheden zoals het tonen van respect voor anderen.

Daarnaast gaat het ook over de stad Den Bosch. De draken in ons concept zaaien chaos, maken de stad wat rauwer en laten zien dat de stad ook iets meer een speeltuin kan zijn en minder een museum. Een plek voor iedereen.

Meedoen als school?
Doel is om dit verhaal bij zoveel mogelijk kinderen over te brengen. Door mee te doen als school krijg je toegang tot het communicatiepakket. Hiermee kunnen alle vlogs van Sacha in de klas worden getoond en besproken. Om extra tot de verbeelding te spreken ontvangen alle scholen een ‘drakenpakket’ met afzetlint en posters. Hiermee kan een ‘Drakenspoor’ worden achtergelaten.

De organisatie biedt de mogelijkheid om de speurtocht tijdens schooltijden te doen onder begeleiding van eigen docenten. Dit gaat op basis van voorinschrijving. Wij zorgen dan voor een speurtochtpakket.

Aanmelden?
Meld je als school aan voor deelname via chrisje@denboschpartners.nl. Geef hierbij aan of je ook aanmeldt voor de klassikale speurtocht.

Neem bij vragen zeker even contact op met Chrisje Clement:
Chrisje@denboschpartners.nl
+ 316 33 03 98 31

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen