TOP-tijd op het Kindcentrumcongres

104 keer bekeken 0 reacties

TOP-tijd verzorgde een sessie tijdens het Kindcentrumcongres, met als thema 'Op weg naar een kansrijk en inclusief kindcentrum'. Hoe projectleiders Matthieu en Kim het vonden?

In het hele land ontwikkelen zich steeds meer integrale kindcentra (IKC’s). Het IKC biedt veel mogelijkheden, en tegelijkertijd ook uitdagingen. Wat kan het IKC bijvoorbeeld doen in het kader van de rijke schooldag? En hoe werken kinderopvang en basisscholen aan het creëren van gelijke kansen?

Interactieve sessie 
Deelnemers maakten vooraf een keuze uit verschillende deelsessies. Wij organiseerden de sessie: 'Rijke schooldag = TOP'. Een populaire sessie met ruim 90 geïnteresseerden! Professionals uit de kinderopvang, het onderwijs, jeugdzorg, intern begeleiders en schoolbestuurders luisterden aandachtig naar ons verhaal. 

Het werd een interactieve sessie waarin we startten met twee vragen: voor welk kind doe je dit? En hoe ziet een ideale rijke schooldag er voor jou uit? Na de sessie was genoeg ruimte voor het stellen van vragen. En niet te vergeten: het delen van ervaringen rondom de rijke schooldag. 

Het was mooi om te merken dat veel mensen enthousiast zijn over dit project, met in het bijzonder TOP-tijd in de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen