200 jongeren ontdekken hun talenten met Citytrainer@School

177 keer bekeken 0 reacties

Stel je voor: je bent tussen de 14 en 17 jaar en op zoek naar jouw talent. Je wilt keuzes maken voor je toekomst, maar hoe begin je daarmee? 200 jongeren van Yuverta, de Bossche Vakschool, Van Maerlant en ISK kwamen samen op de tramkade om hier een eerste stap in te zetten.

Zij startten met de cursus Citytrainer@School. Een initiatief waardoor ze kennismaken met hun stad en hun eigen potentie, met behulp van cultuur en sport als leidraad.

Handen uit de mouwen
De reis begint op 24 oktober, als 200 leerlingen samenkomen op de tramkade. Sommigen hebben er al een aantal lessen op zitten, voor anderen is het een verse start. De vraag: ‘Wat is mijn kracht en wat kan ik met Citytrainer@School doen?’ staat centraal. Ze worden ondergedompeld in een wereld van inspiratie tijdens diverse workshops.

Van Adrien Stanziani – die rechtbank tekenaar, rapper en kapper in één is – leren de leerlingen dat alles kan, zolang je zelf maar de regie neemt. Ook leerden ze samenwerken door middel van voetbal, gegeven door oud-Citytrainer Jordy Thomassen. Hij werd profvoetballer en zette zijn eigen voetbalschool op. Ook de oprichter van Trainstation ging in de sportschool actief met de leerlingen aan de slag.

Tijdens de laatste workshop met tatoeage-artiest Roy Delius, ontwierpen de leerlingen een tatoeage ontwerp. Het beste ontwerp wordt komend weekend gekozen tijdens de Flash Day van Delius. Kortom, de dag stond in het teken van actief leren door te doen.

In actie!
Na deze onvergetelijke dag, gaat de cursus door op de scholen. Maar de deelnemers worden niet beperkt tot de schoolbanken. In samenwerking met lokale organisaties als Huis73, dragen de jongeren actief bij aan de gemeenschap en benutten ze hun talenten op plaatsen waar ze écht impact kunnen maken. Op 24 oktober werd in ieder geval het eerste zaadje geplant.

"Met dit project kunnen we echt het verschil maken voor onze leerlingen", vertelt Abdel Hamdad, docent Citytrainer@school. 
Voormalig deelnemer Reda vond zijn talent: "Citytrainer@School was precies wat ik nodig had. Ik ontdekte hoe graag ik jongeren in beweging wil krijgen, tegelijkertijd kreeg ik handvaten om dit te doen. Ik gaf sportles op een basisschool als stage, en rondde deze geslaagd af. Nu sta ik sterk in mijn schoenen voor een groep. Sinds het afronden van Citytrainer@School werk ik verder aan mijn doel: jongeren in beweging krijgen."

Van inspiratie tot impact
Citytrainers hielp de afgelopen twaalf jaar honderden jongeren in ‘s-Hertogenbosch bij het ontwikkelen van hun creatieve, sportieve, organisatorische en sociale vaardigheden. Het project won prijzen als de ‘Meer dan handen Vrijwilligersprijs’ en de ‘Goed Geregeld kwaliteitsonderscheiding’ van Movisie.

Sinds april 2022 biedt Citytrainer@School via MDT op vier beroepsonderwijs scholen aan. Deze unieke aanpak stelt deelnemers in staat om hun verborgen talenten te ontdekken, deze in de praktijk te brengen en nieuwe mensen te ontmoeten. Het uiteindelijke doel? Jongeren inspireren om evenementen te organiseren én te leiden, waarvoor ze passie hebben. Dit programma belooft niet alleen de talenten van de deelnemers te onthullen, maar ook om de gemeenschap te verrijken met hun energie en enthousiasme.Meer weten? Lees meer over Citytrainer@School

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen