Na de VoorleesExpress, trekt nu ook een DoorleesExpress door Den Bosch

130 keer bekeken 0 reacties

De Kinderboekenweek is in volle gang, maar voor sommige kinderen is het behoorlijk lastig om te lezen. Om hen daarbij te helpen, komen vrijwilligers wekelijks langs bij lezertjes van 2 tot 8 jaar. Deze VoorleesExpress, heeft nu ook een extra editie voor kinderen tot twaalf jaar: de DoorleesExpress.

Elke week krijgt de 11-jarige Raul een bezoekje van Marion Kerkhof. Zij is vrijwilliger van de DoorleesExpress om hem te helpen met leestips, taalpuzzels en andere spelletjes om de leesvaardigheid te verbeteren. De van oorsprong Braziliaanse Raul zit in groep 8, maar heeft het leesniveau van een groep 4-leerling. 

Bekijk hier hoe een bezoekje van de DoorleesExpress eruit ziet.

Taalachterstand
Hij is niet de enige met een taalachterstand. Bijna 15 procent van de jongeren heeft namelijk grote moeite met het begrijpen van de inhoud van hun schoolboeken.

DoorleesExpress
Tot het begin van dit schooljaar, kwamen vrijwilligers van de VoorleesExpress alleen bij kinderen tussen de 2 en de 8 jaar. Dat er met de DoorleesExpress nu ook aanbod is voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar, kan een grote rol spelen bij de overstap richting het middelbaar onderwijs.

Aanmelden
Huis73 begeleidt de vrijwilligers en zorgt dat deze bij de gezinnen aan de slag kunnen. Wie ge├»nteresseerd is om kinderen te helpen, kan zich daarvoor aanmelden bij de website van VoorleesExpress.

Kinderen die een taalachterstand hebben, kunnen via het consultatiebureau of hun school aangemeld worden bij de Voor- of DoorleesExpress of informeren op de website van Huis73.
 

Bron: Dtv Nieuws 

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen