Op de fiets door West met PowerUp073

190 keer bekeken 0 reacties

Meer leren over de regels van de straat, de kracht van vriendengroepen, maar ook de bedreigingen en waar jongeren hun vrije tijd doorbrengen. Projectleider Wilma ging mee met de Streetwisetour, georganiseerd door PowerUp073.

Het regende niet alleen water, maar ook afmeldingen voor de Streetwisetour. De weergoden zijn ons niet goed gestemd deze middag. De vooruitzichten van regen en veel wind is voor veel deelnemers reden om het af te laten weten.

Dus gingen we met een sterk afgeslankt gezelschap op pad. In het jongerencentrum kregen we informatie over de inzet van Powerup073 in West. Van daaruit op de fiets naar de boksclub in de wijk. Jongeren uit de wijk boksen daar onder begeleiding van een vrijwilliger. Er is veel contact met het jongerenwerk.

Vervolgens op de fiets naar de volgende plek, de Fuik. Daar wachten handhavers ons op. Inmiddels kleurt de lucht inktzwart en valt de regen met bakken uit de lucht. Hard fietsen naar CHC, waar we kennismaken met een project speciaal voor jongeren die nog niet meedoen bij een reguliere sportclub. Na CHC gaan we naar de Voetbalkooi en Boschveld, maken we kennis met het kinderwerk en gaan we door naar de Voetbalkooi aan de Kooikersweg. Inmiddels is er een waterig zonnetje doorgedrongen en zijn er ook alweer jongeren aan het voetballen. In de Voetbalkooi is een vrijwilligster aanwezig die zelf als jongere bij het jongerenwerk kwam.

Omdat onze tijd bijna om is, fietsen we terug naar het jongerencentrum. Daar worden we onder andere ontvangen door een vrijwilligster van de Meidenclub. Ze heeft allerlei ideeën over wat er nog meer voor meiden in de wijk zou kunnen. Binnenkort vraagt ze geld aan bij Cityboost om haar eigen danslessen te organiseren voor meiden in het jongerencentrum.

Met de deelnemers praten we even na hoe ze de tocht vonden. Alle deelnemers geven aan dat ze nui een veel beter idee hebben van de jongeren en het jongerenwerk in de wijk.

Komend jaar gaan we het nog een keer herhalen, hopelijk met beter weer. Houd de aankondigingen goed in de gaten!

- Wilma van der Aalst, projectleider Gelijke Kansen ‘s-Hertogenbosch

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen