Op en top genieten bij jongerenfestival SKEER!

331 keer bekeken 0 reacties

Jongeren op elkaar gedrukt voor een podium, kinderen en jongeren dansend op de discovloer en meiden die uit volle borst meezingen bij hun favoriete artiest. Wie gisteren in de binnenstad was, viel het misschien op dat er meer jongeren waren dan normaal. SKEER! festival was neergestreken op de Markt.

De hele Markt stond vol met activiteiten: van basketbal tot beautytenten en springkussens tot wipe-out. En niet te vergeten: verschillende optredens van onder andere ADF Samski en Alessio. Wat het festival - georganiseerd door PowerUp073, Huis73 en Farent Kinderwerk - bijzonder maakte? De energie was aanstekelijk: alle festivalgangers genoten. En de weergoden waren goedgezind. 

Een henna-tattoo? Een tas maken van materialen die niet meer gebruikt worden? Of geschminkt worden? Aan alle leeftijden was gedacht. Voor de sportievelingen was er een skateramp waar jong en oud onder begeleiding een skateboard kon uitproberen.

Gedragen door jongeren
Voorheen werd het festival vooral georganiseerd door jongerenwerkers van PowerUp073, inmiddels wordt het festival gedragen door de jongeren zelf. Ze helpen praktisch mee, maar denken ook na over het programma en de activiteiten.

Jongerenvrijwilliger Laith hielp mee met de organisatie: “Je bent op dit festival niet alleen, je bent hier met iedereen.” Marlies, stedelijk coördinator bij PowerUp073 vertelt: “De jongeren hebben echt eigenaarschap bij dit festival. Dat vinden we enorm belangrijk.”


Jongerenvrijwilliger Laith

Toegankelijkheid
“Er was dit jaar minder gedoe en de sfeer was prachtig”, laat jongerenwerker Gunther van PowerUp073 weten. “Dat komt omdat we jongeren die vorig jaar de sfeer beïnvloedden, dit jaar hebben betrokken bij de organisatie. Nu waren ze medeverantwoordelijk voor het goede verloop van het festival. En dat werkt.”


Medewerker toegankelijkheid Simon 

Als kers op de taart liep Simon als medewerker toegankelijkheid rond zodat ook echt iedereen kon deelnemen. Hij vertelt: “Iedereen moet zich welkom voelen op een festival, ongeacht afkomst, geslacht of geloof. Je bent niet beperkt, maar hebt altijd mogelijkheden.”

Een dag vol gelijke kansen als je het ons vraagt! Tot volgend jaar.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen