Woordkunstenaars uit Graafsepoort en West presenteren zich

318 keer bekeken 0 reacties

‘Ik ben bezig om 100 jaar te worden’, ‘Thuis ben ik mezelf, lekker gek, stout of rustig’ en ‘Wat als een lieveheersbeestje verliefd wordt op een kakkerlak?’. Het zijn slechts enkele van de prachtige zinnen die klinken in het Ketelhuis op de Tramkade.

Ter afsluiting van een workshopreeks presenteren leerlingen van basisschool Kameleon/de Graaf en basisschool Nour hun woordkunsten. Voor de meeste leerlingen voor het eerst dat zij als ‘artiest’ op een podium staan. Ook voor veel van de aanwezige ouders was het de eerste keer dat zij een poëzie of Spoken Word presentatie meemaakten. 
 
In tien workshops gingen leerlingen van de twee basisscholen aan de slag met woorden en taal. Ze startten op ontdekkingstocht in hun eigen buurt. Want al snel bleek dat verhalen en woordkunst letterlijk voor het oprapen liggen op straat. Daarna daagde Spoken Word-docent Kelly Verdonk de leerlingen uit om ook in hun eigen gezin verhalen op te halen en op papier te zetten. Onderdeel van het project was ook een uitwisseling tussen de twee scholen. 

Taal ineens leuk  
Tijdens het project leerden de leerlingen hun gevoelens, herinneringen en verhalen te uiten in taal: gesproken taal, schrijven, rappen of zingen. Voor de leerlingen die op het podium stonden in het Ketelhuis, bracht het project een persoonlijke ontwikkeling: zo was er één meisje dat ondanks haar dyslectie prachtige teksten uit haar hoofd voordroeg. Zo werd taal ineens leuk, in plaats van moeilijk. Zo was er een leerling die in haar tweede taal Arabisch voor durfde te dragen, terwijl ze dat eerst spannend vond.  
 
Subsidieregeling   
Het project is bedacht en uitgevoerd door Kelly Verdonk, of ‘juf Kelly’ voor de leerlingen. Zij deed een aanvraag via de subsidieregeling Innovatie Gelijke Kansen en Cultuur. Deze subsidieregeling staat ook in 2023 nog open.  
 
Heb jij een mooi idee om kinderen en jongeren in aanraking te laten komen met kunst en cultuur? Check dan de info over de subsidieregeling.  

 

Foto's: Len van der Pol, via Dukebox. 

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen