Koningin Máxima bezoekt onze Gelijke Kansen Community

239 keer bekeken 0 reacties

Samen met de partners uit de Gelijke Kansen community hebben we Koningin Máxima een mooi beeld kunnen geven van #gelijkekansen in de praktijk.

In de Gelijke Kansen Community ’s-Hertogenbosch werken we met gemeente, onderwijs- en kinderopvangorganisaties, sport-, cultuur- en welzijnspartners samen met jongeren én ouders aan gelijke kansen voor alle kinderen. Niet naast elkaar maar mét elkaar, zodat zij ieders kennis en deskundigheid optimaal inzetten. En zodat er geen losstaande acties, maar een samenhangend programma ontwikkeld wordt. Dinsdag 14 maart heeft Hare Majesteit Koningin Máxima een werkbezoek gebracht aan verschillende projecten van onze Gelijke Kansen Community.

School, wijk, thuis

’s-Hertogenbosch staat bol van de talenten. Helaas krijgen niet alle kinderen dezelfde kansen op het ontdekken van die talenten. De oorzaken daarvan liggen maar al te vaak in de omgeving van het kind. Ieder kind verdient een omgeving waarin het zijn of haar talent optimaal kan ontwikkelen. Daar waar zo’n omgeving niet vanzelfsprekend is, wil de community Gelijke Kansen in ‘s-Hertogenbosch meer mogelijk maken. Daarvoor zetten de verschillende partners rondom het kind zich iedere dag in: steeds vanuit het perspectief van het kind, en steeds door de verbinding te zoeken tussen school, wijk en thuis. Met concrete projecten en interventies werken zij aan meer gelijke kansen in verschillende wijken van ‘s-Hertogenbosch, waaronder de wijk Hambaken, waar het werkbezoek plaatsvond. De koningin ging in gesprek met verschillende community partners, kinderen, jongeren en ouders.

In gesprek

Op Brede Bossche School de Hambaken speelde Koningin Máxima taal- en rekenspellen met kinderen van de kleuterklas. De spellen hebben als doel de taal en rekenvaardigheid van de kinderen te verbeteren. Jonge deelnemers van jeugd- en jongerenwerkorganisatie Hambaken Connect gingen samen met Koningin Máxima aan de slag in een kookworkshop. Ook deelden een aantal moeders van Stichting Hambaken Doet hun visie op de rol van moeders als het gaat om kansengelijkheid en mentaal welzijn. Daarnaast bekeek Koningin Máxima sportactiviteiten van jongeren en de jeugdsportwerkers van PowerUp073. Het werkbezoek werd afgesloten met een rondetafelgesprek over kansengelijkheid op nationaal niveau.

Compliment

Ufuk Kâhya, wethouder Talentontwikkeling: “Het ontwikkelen van talent gaat niet alleen over het aanbieden van goed onderwijs, maar ook over de tijd die een kind buiten school doorbrengt. De invloed van docenten is belangrijk, maar die van ouders,  vrienden, de jongerenwerker, muziekleraar of sportcoach is nét zo belangrijk. Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen in ’s-Hertogenbosch zich van opstaan tot slapengaan in een fijne en inspirerende omgeving bevinden. Het bezoek van de Koningin is wat mij betreft vooral een fantastisch compliment voor ál onze partners in de Gelijke Kansen Community.”

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen