Tweede Meidentop: “Volg je passie en blijf jezelf!”

311 keer bekeken 0 reacties

“Slimme handen! Werken in de zorg of in de techniek”. Dat is het thema waar 28 meiden uit groep 7 en 8 van de basisschool over in gesprek gingen. Dat deden ze tijdens de Bossche Meidentop op Internationale Vrouwendag, met drie vrouwen die een topfunctie hebben.

“Slimme handen! Werken in de zorg of in de techniek”. Dat is het thema waar 28 meiden uit groep 7 en 8 van de basisschool over in gesprek gingen. Dat deden ze tijdens de Bossche Meidentop op Internationale Vrouwendag, met drie vrouwen die een topfunctie hebben. Van iedere basisschool konden twee meiden meedoen. Doel van de Meidentop is te prikkelen en inspireren om je dromen en ambities na te jagen.

Een vragenvuur van de meiden

Tijdens de top mochten de meiden de topvrouwen eens goed aan de tand voelen. In groepjes gingen ze met verschillende opdrachten aan de slag, om zo meer te weten te komen over de topvrouwen. Het was ook een moment zelf na  te denken over wie hun voorbeeld is. Wat ze zelf later willen worden en welke talenten zij bezitten.

Dat bracht het gesprek goed op gang. "Ik denk dat je met veel doorzettingsvermogen veel kan bereiken. Het allerbelangrijkste vind ik dat je gewoon jezelf moet blijven," zei Nikki den Dekker van Jenaplanschool Antonius Abt. En daar waren alle meiden het roerend mee eens.

"Doe wat je écht leuk vindt!"

Topvrouwen Mirjam Bos (Unitmanager gehandicapten zorg bij ’s Heeren Loo), Fleur Cerini (Directeur Bossche Vakschool en Van Maerlant) en Frederique Haanraadts (Uitvoerder bij Heijmans Infrastructuur) deelden hun verhaal met de meiden. Ze namen hen mee in hun weg naar de top. Hoe zijn ze in de zorg of techniek terechtgekomen? Waar liepen ze tegenaan? En wat gaf hun de motivatie om te staan waar ze nu staan?

"Welk pad je ook bewandelt, of waar je later dan ook terecht komt, neem vooral de tijd om na te denken over waar je goed in bent, en waar je talenten liggen. Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat jij iets doet wat jij leuk vindt en waar jij blij van wordt. Volg je passie!", aldus topvrouw Mirjam Bos. 

Nieuwe en inspirerende inzichten

Bedenker en initiatiefnemer van de meidentop is wethouder Ufuk Kâhya. Hij gaat over Talentontwikkeling: “De Meidentop 2023 was voor alle deelneemsters weer een groot succes! De jonge dames pakten dit moment goed aan om de topvrouwen vragen te stellen. En ook om stil te staan bij hun eigen talenten. Want die hebben ze allemaal! Het is zo belangrijk om jonge kinderen zoveel mogelijk aan te moedigen, hun geloof in hun eigen kunnen te versterken en hun horizon te verbreden met alle mogelijkheden die ook voor hen weggelegd is. De meidentop is erop gericht om de deelneemsters te inspireren het beste uit zichzelf en elkaar te halen. En vooral ook mee te geven dat hierin niets onmogelijk is!”

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen