Even voorstellen: De Kinderstadsdichter van Den Bosch

404 keer bekeken 0 reacties

Nephele is de Kinderstadsdichter van Den Bosch in 2023. "Ik treed graag op, bezoek basisscholen om mijn avonturen te delen en er is zelfs een lespakket".

Laat taal ervaren door de ogen van een kind, dat is het doel van de Kinderstadsdichter.

Wereldwijd daalt het gemiddelde leesniveau enorm. Daar komt nog eens bij dat het leesplezier internationaal ook jaarlijks daalt. Nederland staat daarbij onderaan de lijst. Daar willen wij, samen met jou, graag wat aan doen! 

Het kinderstadsdichterprogramma is gemaakt voor kinderen, door kinderen. De kinderstadsdichter treedt op bij toffe evenementen en bedrijven, maar gaat ook langs bij basisscholen om te vertellen over haar avonturen. Een optreden en Q&A horen daar natuurlijk bij.

Het programma is gericht op alle basisschoollkinderen in Den Bosch. Met een speels lespakket, bestaande uit 4 workshops, kunnen docenten kinderen uit groep 6/7/8 klaarstomen voor het kinder-stadsdichterschap. Uiteindelijk kunnen alle kinderen meedoen aan het stadsdichterschap voor 2024.

Niet uitgekozen? Niet getreurd. Enthousiaste kinderen worden onderdeel van een poule, waarin regelmatig workshops en optredens voorbijkomen. En natuurlijk kunnen ze onze kinderstadsdichter ook gezellig samen komen supporten! 

Interesse of meer weten? Neem een kijkje op de website of volg ze op instagram.

 

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen