Gelijke kansen in de kinderopvang: PeuterPlus!

396 keer bekeken 0 reacties

Dit schooljaar zijn wij gestart met een uniek en vernieuwend concept: de PeuterPlus groepen. Samen met onze lokale partners van de community Gelijke Kansen ’s-Hertogenbosch zijn we aan de slag gegaan om kinderen al op jonge leeftijd gelijke kansen te bieden.

Optimale talentontwikkeling

In een PeuterPlus groep krijgen kinderen die meer hulp nodig hebben bij het leren en op sociaal-emotioneel gebied extra aandacht, zodat ook zij hun talenten kunnen ontwikkelen en een goede start kunnen maken in het basisonderwijs. Op vier verschillende kinderopvanglocaties van Kanteel Kinderopvang en ’t Sprookjesbos is dit jaar elk één PeuterPlus groep van acht peuters gestart. Twee pedagogisch professionals begeleiden de groep. Vanaf de zijlijn kijkt de zogenoemde vliegende brigade mee. De vliegende brigade bestaat uit medewerkers van verschillende organisaties die meer gespecialiseerde kennis en kunde met zich meebrengen. Op het moment dat de pedagogisch professionals zien dat extra ondersteuning de ontwikkeling van het kind kan verbeteren, vliegen zij in. Wel altijd in overleg met ouders; we doen het samen.

Eerste ervaringen

De eerste ervaringen zijn ronduit positief. Mirjam, pedagogisch professional bij Kindcentrum De Haren: “Een van de ouders vertelde me laatst: voorheen praatte mijn zoontje weinig en kwam verlegen binnen. Nu rent hij enthousiast naar de groep, praat hij veel meer en geniet van het samenspelen met andere kinderen. Ik heb een heel ander kind gekregen!”

Gelijke Kansen

De PeuterPlus groepen zijn ontstaan vanuit de Gelijke Kansen aanpak van ’s-Hertogenbosch. ’s-Hertogenbosch staat namelijk bol van de talenten. Helaas krijgen niet alle kinderen dezelfde kansen op het ontdekken van hun talenten. Dat vinden wij onacceptabel. Ieder kind verdient een omgeving waarin het zijn talent optimaal kan ontwikkelen. Daar waar zo’n omgeving niet vanzelfsprekend is, willen wij meer mogelijk maken. Op school, in de wijk en thuis. Dat doen we samen met de partners in de gemeente. Want samen kunnen we veel meer dan alleen.

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen