Samen voor alle kinderen tijdens de Zomerclub Plus

251 keer bekeken 0 reacties

Deze zomervakantie organiseren we in ’s-Hertogenbosch weer een Zomerclub Plus. Ongeveer 200 kinderen van 2,5 tot 13 jaar doen hieraan mee. Samen met het onderwijs, de kinderopvang en allerlei Bossche partners zetten we een leerzaam en leuk programma neer.

Met dit programma willen we kinderen extra ondersteuning geven en kansengelijkheid verbeteren.

Wat houdt de Zomerclub Plus in?

De Zomerclub Plus vindt plaats op vier plekken: BBS de Haren, BBS Aan de Aa, BBS de Kruiskamp (Kindcentrum Westerbreedte) en BBS De Graaf. Tijdens de eerste vier weken van de zomervakantie kunnen kinderen hier drie keer per week terecht. Per locatie zijn er drie leeftijdsgroepen; 2,5-4 jarigen, 4-8 jarigen en 8-13 jarigen. Op deze manier kunnen we uitdagende activiteiten organiseren die passen bij de leeftijd.

Samen met Signum, ATO, Kanteel Kinderopvang, Het Sprookjesbos en Compas hebben we een breed activiteitenaanbod voor de kinderen ontwikkeld. Activiteiten zoals taal en rekenen, maar ook activiteiten met als doel het vertrouwen van kinderen in hun eigen kunnen groter te maken. Daarnaast gaan allerlei partijen verschillende workshops organiseren. Deze workshops gaan bijvoorbeeld over theater, techniek, verhalen schrijven, dansen, muziek en natuur. Deze activiteiten hebben als doel de ontwikkeling van de kinderen aanmoedigen en mogelijke achterstanden kleiner maken. Vorige zomer was de Zomerclub Plus een groot succes. Dat gunnen we de kinderen ook in 2021!
 

Gelijke kansen

De Zomerclub Plus is onderdeel van het programma Gelijke Kansen van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Wethouder Ufuk Kâhya: “Wij hebben in ‘s-Hertogenbosch namelijk ontzettend veel talenten. Helaas krijgen niet alle kinderen dezelfde kansen op het ontdekken van hun talenten. Ieder kind verdient een omgeving waarin het zijn talent optimaal kan ontwikkelen. Daar waar zo’n omgeving niet vanzelfsprekend is, willen wij meer mogelijk maken. Op school, in de wijk en thuis. Samen zorgen we voor gelijke kansen voor al onze kinderen.”

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen