Sophie Borgers - Saad Eddin

"Gelijke kansen voor kinderen, betekent ook gelijke kansen voor ouders."

Wie ben ik?

Een Bosschenaar in hart en nieren. Helft van een identieke tweeling. Samen met mijn man en zoontje geniet ik van elke dag. Ik ben een liefhebber van (oude) muziek en de natuur. Ik heb altijd met/voor kinderen en jongeren gewerkt en dat blijft mijn grootste passie. Ik leer graag van de onbevangenheid van kinderen en investeer maar wat graag mijn tijd en aandacht in hen!

Wat neem ik mee?

Mijn kracht ligt in mijn praktijkervaring, bijvoorbeeld als trainer in jeugdgevangenissen en gesloten jeugdzorggroepen, én kennis van beleid en de wereld van de overheid. Bovendien neem ik altijd persoonlijke ervaring vanuit mijn jeugd mee, ik weet hoe lastig het soms kan zijn als het thuis niet altijd even goed gaat. Daarnaast kan ik goed luisteren en mezelf inleven in de verschillende achtergronden en leefwerelden van iedereen wie we tegenkomen in het programma. Met een open blik en zo min mogelijk vooroordelen kom je heel ver.

Wat betekent gelijke kansen voor mij?

Voor mij is het onacceptabel dat kinderen en jongeren door factoren die buiten henzelf liggen, minder kansen krijgen dan anderen. Ik zie ook hoe ongelijkheid al op zeer jonge leeftijd begint, dus mijn uitgangspunt voor het programma is starten op jonge leeftijd, samen met het gezin waarin het kind opgroeit. Gelijke kansen voor kinderen betekent ook gelijke kansen voor ouders. Net als armoede wordt kansenongelijkheid vaak van generatie op generatie ‘doorgegeven’. Ik hoop dat we dat samen met onze community kunnen doorbreken.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen