Yaşar Sazak

"Het bevorderen van kansengelijkheid is een speerpunt in mijn leven."

Wie ben ik?

Een echte Brabander. Daar ben ik geboren en getogen en woon ik samen met mijn vrouw en twee kinderen. Ooit begonnen aan de studie bestuurskunde vanwege mijn passie voor politieke en maatschappelijke kwesties. Al houden die me nog steeds elke dag bezig. Verder ben ik te vinden op de (zaal-)voetbalvelden als deelnemer of supporter, of thuis waar ik graag tijd door breng met familie en vrienden.

Wat neem ik mee?

Acht jaar werkte ik op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan verschillende onderwijs gerelateerde onderwerpen. Kansengelijkheid is niet nieuw voor mij. De laatste jaren was ik hier al mee bezig vanuit mijn rol als regiocoördinator bij de Gelijke Kansen Alliantie. Naast mijn werk was ik ook actief bij verschillende maatschappelijke organisaties, onder andere als gemeenteraadslid in Tilburg.

Wat betekent gelijke kansen voor mij?

Als iemand met een diepgewortelde passie voor het bevorderen van kansengelijkheid, is het bevorderen van kansengelijkheid een speerpunt in mijn leven. Het onderwerp is belangrijk omdat ieder kind recht heeft op een eerlijke kans om zijn of haar potentieel te bereiken, ongeacht de omstandigheden waarin ze geboren zijn. Ongelijkheid is complex, hardnekkig en zit diepgeworteld in de maatschappij. Die ongelijkheid aanpakken vraagt dus om inzet van ons allemaal. Ik ga de uitdaging in elk geval van harte aan om bij te dragen aan meer gelijke kansen. Samen maken we het verschil voor elk kind in ’s-Hertogenbosch!

Afbeeldingen

Cookie-instellingen