Gefeliciteerd! Verschillende kinderen halen hun zwemdiploma

34 keer bekeken 0 reacties

Nerveus waren ze wel! De zusjes Rouaa en Rawan waren deze ochtend al vroeg opgestaan om samen met hun vader naar Sportiom te gaan. Waarom? Ze mochten afzwemmen voor hun A-diploma!

De zusjes moesten met de bus van de Kruiskamp naar Sportiom en daar al heel vroeg zijn. Iets te laat kwamen ze aan maar gelukkig mochten ze toch nog meedoen. En nu is het dan zo ver: ze krijgen hun A-diploma.

Vorig jaar september startten beide pubers met zwemlessen die de Bossche Zwemvereniging in overleg met het programma Gelijke Kansen was gestart. Zwemlessen voor alle jongeren boven de 12 jaar, die om wat voor reden dan ook hun diploma nog niet hebben. Dat kan omdat ze pas veel later in Nederland zijn gekomen, maar ook omdat je toen je jong was ernstig ziek was en dus niet op zwemles kon.

Papa glimt van trots als zijn dochters hun diploma krijgen. Wat ga je nu met dit diploma doen? "Ik ga in de zomer dan zwemmen", vertelt Rawan. "En we gaan ook nog het B-diploma halen", verzekert Rouaa.

Na de zomer starten beide meiden in de brugklas van ds. Pierson College. Ze hebben er heel veel zin in. Maar eerst kunnen ze een zomer lang genieten van hun diploma in de wetenschap dat ze veilig kunnen zwemmen.

Meer over dit initiatief? Lees het interview met Marcel van Houtum

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen