Blog: Baas van Morgen - 6 juni 2024

32 keer bekeken 0 reacties

Vandaag was een bijzondere dag voor Tijn, die in het kader van 'Baas van Morgen' een unieke kans kreeg om een dag mee te lopen met belangrijke figuren binnen de gemeente. Projectleider Cindy vertelt over deze dag.

Start van de dag: ontbijt op Juverta

De dag begon vroeg om 8.15 uur met een ontbijt op de vmbo-school Juverta. Samen met Rob Ceelen (directeur Jeugd) en Cindy Spijkers kreeg Tijn de gelegenheid om de dag rustig te beginnen en zich voor te bereiden op wat komen ging.

Rondleiding op Juverta

Na het ontbijt volgde een rondleiding door de school, waarbij Rob en Cindy van Tijn meer inzicht kregen over het onderwijs op Juverta. Een inspirerend startpunt van de dag.

Fietstocht naar het stadskantoor

Om 9.30 uur vertrok Tijn samen met Cindy op de fiets naar het Stadskantoor. Een mooie gelegenheid om even van het frisse weer te genieten en de stad op een andere manier te beleven.

Rondleiding op het stadskantoor

Aangekomen op het stadskantoor werd Tijn rondgeleid door Rob Ceelen. Hij kreeg inzicht in de dagelijkse werkzaamheden en processen die hier plaatsvinden. Dat trekt toch wel bekijks, een jongere 'collega' op de werkvloer. 

Bezoek aan het stadhuis

Om 10.30 uur stond er een rondleiding in het stadhuis op het programma. Tijn bezocht de raadszaal en de trouwzaal, en kreeg zelfs de kans om even achter de spreektafel te staan. Dit gaf hem een gevoel van hoe het is om beslissingen te nemen die impact hebben op de stad.

SMT-overleg

Rond 11.30 uur woonde Tijn een SMT-overleg bij. Hier zag hij hoe besluiten worden genomen over diverse stukken en kon hij de dynamiek binnen een team van besluitvormers ervaren.

Lunchen in de stad

De ochtend werd afgesloten met een heerlijke lunch in de stad, waar Tijn genoot van een lekker broodje van Bourgondisch.

Kennismaking met de wethouder

Maar we moesten ook snel weer door. Want om 13.00 uur maakte Tijn kennis met wethouder Rick Vermin. Vooral de opvallende schoenen van de wethouder maakten indruk op Tijn. Er werd ook een grappig verhaal gedeeld over de grootste blunder van de wethouder. Wat de blunder was? Dat blijft natuurlijk een geheim tussen Tijn en Rick.

Overleg programma Gelijke Kansen

Na de lunch had Tijn een overleg met de wethouder en de projectleiders van Gelijke Kansen. Dit gaf hem inzicht in de belangrijke projecten die bijdragen aan gelijke kansen voor iedereen in de gemeente.

Afsluiting

Het zat er alweer op! Om 14.30 uur werd de dag afgesloten en fietste Tijn terug naar Juverta. Met een hoofd vol nieuwe indrukken en ervaringen, keek hij terug op een zeer geslaagde dag als 'Baas van Morgen'.

Cindy: "Deze dag gaf Tijn een uniek kijkje in de keuken van het gemeentelijk bestuur en onderwijs. Hopelijk inspireert dit hem om actief deel te nemen aan de maatschappij en mogelijk zelfs een toekomst in het openbaar bestuur na te streven!"

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen