Subsidieregeling Innovatie Gelijke Kansen & Cultuur

1565 keer bekeken 0 reacties

Ieder kind moet dezelfde kans krijgen om kennis te maken met cultuur. Als onderdeel van de actie-agenda Gelijke Kansen 's-Hertogenbosch is de subsidieregeling Innovatie Gelijke Kansen & Cultuur ontwikkeld.

Gelijke Kansen en impact van cultuur
De regeling is een gezamenlijke inzet vanuit de wethouders Talentontwikkeling en Cultuur. Doel is om kansengelijkheid voor kinderen te vergroten, door inzet van culturele initiatieven. 

Culturele makers in de gemeente worden uitgedaagd nieuw, jong publiek duurzaam te bereiken. Op school, in de wijk en samen met hun gezin. “Ieder kind verdient het om zijn of haar talent te ontwikkelen. Wij willen hun zelfvertrouwen stimuleren, hun horizon verbreden en hen laten opgroeien in een stabiele omgeving. We willen belemmeringen wegnemen en hen positieve ervaringen op laten doen. Met de nieuwe subsidieregeling zetten we een mooie stap als het gaat om een gelijke kans op het beleven en beoefenen van cultuur”, vertelt wethouder Ufuk Kâhya (Talentontwikkeling).

Wethouder Mike van der Geld (Cultuur): “Een vernieuwend en duurzaam cultureel aanbod is voor onze jongste inwoners belangrijk. Ik weet dat we in ’s-Hertogenbosch geweldige partijen hebben die kunnen helpen bij het vergroten van de culturele wereld van kinderen en jongeren. En heb er vertrouwen in dat er mooie en vernieuwende initiatieven gaan ontstaan.”


De regeling in het kort
Deze subsidieregeling is open voor alle culturele makers en organisaties in de gemeente 's-Hertogenbosch. Een aanvraag moet gericht zijn op:

  • Het betrekken van kinderen t/m 18 jaar die een grote afstand hebben tot kunst en cultuur;
  • Het stimuleren van deelname aan culturele activiteiten en het wegnemen van drempels om hieraan mee te doen;
  • Innovatieve projecten: het project is een toevoeging op de al bestaande initiatieven in 's-Hertogenbosch en zet in op het duurzaam bereiken van kinderen die nu niet meedoen.

De subsidieregeling Innovatie Gelijke Kansen & Cultuur is nu geopend. Alle informatie over de regeling en het doen van een aanvraag vindt u op Subsidies - Gemeente 's-Hertogenbosch. Dien jouw plan in voor 15 oktober of deel dit bericht met een partij voor wie dit een grote kans is!

Heb je vragen over de subsidieregeling Innovatie Gelijke Kansen & Cultuur? Stuur dan een mailtje naar s.borgers@s-hertogenbosch.nl

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen